平和部落創始故事

一、kiniveqacan nitjen a se piuma.
這是屬於我們平和的創始故事。
1.a tjakini veqacan a se piuma i tjanaumaq a pasemalav nua vavulungan.
從老人家的敘述,我們平和部落的創始地點是「tjanaumaq」這個地方。
2. a caucau cemas ana qamati a patagilj, inika qadav, inikatjen a na kemasi qatjuvi, inikatje na na kemasitua qacilja.
人起初就是神所創造的,並非太陽所創造,也非蛇抑或石頭所創造。
3. a qinatia caucau inika macecai nu mevulung。djinpelanganga djaqis nua vavulungan, ljakua I nika macacai.
被創造出來的人,到老都不會死亡。他們會老到連上都長青苔了,也不會死亡。
4. izuazua macidilj, ati 「ljemdj」a ngadan,ni madju. Kupai kuki
5. kasipakalimalimalj ikang

廣告

作者

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s